top of page
Search

חתיכת אמריקה

  • ענר גרין
  • Sep 29, 2013
  • 2 min read

.אנסל אדמס היה ועודנו אחד מעמודי התווך של צילום הנוף בעולם בכלל ובארצות הברית בפרט

קשה לחשוב על צלם אחר המזוהה יותר עם נוף אמריקאי כמו אנסל אדמס. תמונותיו המדהימות בשחור לבן היו לאמריקאים רבים תבנית נוף מולדתם, במיוחד לאלה שלא ראו כל פינה

.באמריקה כמוהו.בתמצית, תמונותיו מייצגות את כל מה שיפה באמריקה

אנסל אדמס לקח את המחויבות שלו לצילום נוף לגבהים חדשים כאשר החליט שתמונותיו

חייבות להיות מושלמות מכל בחינה. מבחינותו צילום טבע הוא יצירת אמנות

.לכל דבר ולכן חשיבות הדיוק בכל פריים ופריים היא מכרעת

אנסל אדמס נולד ב 1902 בסן פרנסיסקו. כנער נמרץ ואוהב טבע הוא נמשך מאד לנופים המיוחדי

והעצמתיים של מערב ארצות הברית, במיוחד פארק היוסמיטי.

מגיל צעיר פיתח מודעות גדולה לשימור הטבע הפראי של קליפורניה ומערב ארצות הברית. בשנות העשרים לחייו החלו להתפרסם צילומיו בפארק היוסמיטי ובמיוחד צילומו המפורסם:

"moon over half dome" שאותו צילם עם הסרט האחרון שנשאר לו לפני שחזר הביתה.

צילומיו המרהיבים של אזורים נידחים בארצות הברית היה להרבה מאד אמריקאים בשנות ה 30 וה 40 של המאה ה 20, גילוי של אמריקה. מכיוון שרבים לא יכלו להרשות לעצמם לטייל לאותם מקומות, צילומיו היו עדות לקיומם של נופים עוצרי נשימה. את מירב צילומי בתחילת הקריירה עשה קרוב לביתו בסן פרנסיסקו בפארקים הגדולים של קליפורניה ומערב ארצות הברית. כאשר התפרסם והתבסס קצת יותר החל לנדוד ברחבי ארצות הברית חודשים ארוכים על מנת להביא את תמונות טובות. את נדודיו עשה הרכב שלו לו קרא "הרקולס" שהיה בעצם סטיישן אמריקאי שעליו הורכב גגון בצורת במה. רבים מצילומיו נלקחו כאשר הוא עומד על הבמה הזו.

עבודותיו של אדמס בולטות מאד על רקע צילומי נוף שאנו מכירים גם היום. בצילומיו ניתן לראות את הדיוק הרב בבניית הקומפוזיציה כך שתהייה מאוזנת מאד, מלאה בפרטים ובעלת גוונים רבים של אפור. עצם ההחלטה לצלם טבע בשחור לבן גורמת לנו לבחון את תמונותיו בראייה שונה מתמונות טבע רגילות. בשחור לבן אנו שמים לב יותר לצורה, לתוכן ולאור הקיים. אנסל אדמס רצה להגיע לשלמות בהיבטים הללו.

תמונותיו מורכבות מפאזל של חלקים רבים כך שאפשר לטייל בהן זמן רב ובכל מבט נוסף לגלות משהו חדש שלא שמנו לב אליו בפעם הקודמת. גם בצילומי המאקרו וגם בתמונות הנוף של ההרים הגדולים, התמונה מורכבת מרבדים-רבדים מהרובד הקרוב לצופה והלאה עד לאופק בקצה.

השאיפה שלו לשלמות בכל תמונה הביאה אותו לצלם תמונות שהן ללא ספק חלק מהפנתאון של הצילום העולמי, מה שסחף המון צלמים ושוחרי אמנות אחרי עבודותיו.

אך עם שלל מעריציו יש לציין שהיו גם כאלה שביקרו את עבודותיו על עודף השלמות והחדות שבהן. מבחינת רבים, התצוגה המושלמת של הטבע גובלת לעיתים בצילום טכני ותו לא או בצילום נטול רגש ומבט אנושי. אכן תמונותיו אנין מציגות מראה ריאליסטי אלא סופר-ריאליסטי (תמונה משוכללת בהרבה מאיך שניתן לראות אותה במציאות, ועל פי כן דמיונית ומומצאת), דבר ההפוך לכוונתו הראשונית של אדמס.

אנסל אדמס נפטר בשנת 1984 והוא בן 82. את קריירת הצילום שלו הוא המשיך ממש סמוך לפני מותו. הוא היה צלם מסור לאמנותו מאין כמוהו ואנחנו התברכנו בכמות נכבדה ביותר של צילומיו המרהיבים ומעוררי ההשראה. לכבודו הוקם מוזיאון בתוך פארק היוסמיטי, שם צילם חלק מצילומיו הטובים ביותר. במוזיאון מוצגות עבודיות בגודל טבעי (2x1 מטר) ונמכרים ספרים שלו.

הוא יזכר כצלם הטבע המפורסם והמצליח ביותר בארצות הברית בפרט ואולי בעולם בכלל.

והרבה בצדק.

 
 
 

Comments


פוסט נבחר
פוסט נבחר
פוסט אחרונים

חיפוש בעזרת תגיות

עקבו אחרינו

  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
bottom of page