הקסם שבשחור לבן
- ענר גרין
- Feb 22, 2015
- 2 min read
כולנו אוהבים קצת נוסטלגיה. כולנו אוהבים קלאסיקה. כשאנחנו מסתכלים על צילום קלאסי, משהו מחזיר אותנו ליסודות ולפשטות של פעם. ככה זה גם בצילום בשחור לבן. המשהו הקלאסי הזה נראה מיוחד. יש כאלה שקוראים לו אמנותי. לא סתם. שחור לבן מסיר את ״הפרעת הצבע״ שישנן בתמונות שאנו רגילים לראות. ״הפרעת הצבע״ היא סוג של הפרעת קשב שמקשה על מי שאינו מיומן להתמקד או ״להבין״ את התמונה.
שני האלמנטים החשובים ביותר בצילום, מלבד התוכן, הם הקומפוזיציה והאור. שני אלמנטים אלה הם גורמים מכריעים בעיצובה של תמונה והם באים לידי ביטוי באופן ברור כאשר אנו מסירים את הצבע מהתמונה ונשארים עם הבייסיק של הצילום עצמו. בדיוק כמו משהו קלאסי.
אפשר לומר שצילום בשחור לבן כאילו נועד עבור צילום דיוקנאות. פורטרטים. בשחור לבן התמונה מזמינה את הצופה ״להכנס פנימה״ ולהביט במצולם. זה כאילו הורדנו את המסכות מהמצולם ועכשיו אפשר להסתכל על האני האמיתי שלו. קשה לי לומר אפילו שאני מרגיש בחסרונו של הצבע. בתוך מנעד האפורים שבין השחור ללבן ניתן להבחין
בצבעים השונים הצפים מתוך התמונה. הצבעים שהדמיון שלנו מוסיף.
שחור לבן יכול להתבצע בשתי דרכים:
1. כבר בעת הצילום במצלמה
2. המרת תמונות צבעוניות בתוכנות ייעודיות
ככלל אנו תמיד נצלם בצבע. למה?
בגלל העקרון הפשוט שאומר - תמיד אפשר להוריד מידע (צבע) מהתמונה אך אף פעם אי אשפר להוסיף (להמציא).
בקליק אחד במחשב אפשר להוריד את הצבע מהתמונה ולכן לא כדאי לצלם בשחור-לבן.
מה שמשפיע על תמונת שחור לבן אחת ממשנה הם ערכים כגון: ניגודיות, עומק השחור, פרטים בלבן ובהירות וכהות באזורים שונים בתמונה. את כל הערכים האלו ניתן לשנות אפילו בתוכנות העיבוד הפשוטות והחינמיות שישנן ברשת כגון: פיקאסה.
מי שרוצה קצת יותר להשקיע יכול לעבוד עם תוכנות מתקדמות יותר כגון: פוטושופ או לייטרום. השניה מבין השתיים פשוטה ואינטואיטיבית למדי, מה שמאפשר גם לצלמים חובבים שאינם מקצוענים ליצור תמונות מקסימות בשחור לבן.
אז איך הופכים בצורה יעילה ופשוטה תמונה לשחור לבן. מוזמנים לצפות בסרטון הבא:
כמה תמונות מסשן צילומי משפחה שהומרו לשחור לבן בלייטרום:



Comments